Stressreductie training


In het voorjaar van 2018 is onder het motto “Niemand meer Ziek van Stress!“ een campagne gestart om stressklachten te voorkomen.

Deze campagne is door fysiotherapeute Monique Uneken van Fysioplus en psycholoog Ron Julia Root van praktijk voor Coaching en Psychosociale Hulpverlening uit Diever uitgevoerd.

In navolging hierop zijn we vanaf maart 2019 een nieuwe training Ontspannen en Mindfulness gestart die we in het voor- en najaar aanbieden. Een anti-stress training voor meer innerlijke rust, minder piekeren, diepe ontspanning en beter omgaan met chronische pijn en vermoeidheid.

Stress is op zich niet ongezond! Alleen als je te lange tijd te veel belast bent, ontstaan de eerste signalen van stressklachten. Bv. hoofdpijn, stijve nek en schouders, slechter slapen, meer piekeren, kort lontje, somber gevoel. Als je dat negeert en stug doorgaat, kom je in de problemen: je wordt steeds meer moe, klachten verergeren, je kunt niet meer uitrusten en ontspannen….en als je verder doorgaat dreigt de burn-out. Maar ben je je tijdig bewust van die eerste signalen van stressklachten en doe je snel de juiste acties, dan voorkom je dat je overbelast, overwerkt, overspannen of burn-out wordt.

Hoe zit het met jouw stress?

Met onderstaande vragenlijst kun je jezelf testen. Ontdek welke stressveroorzakers in jouw leven een rol spelen en ga daarmee aan de slag. Om te voorkomen dat gezonde stress stressklachten worden. Om te voorkomen dat jij moe, somber en uiteindelijk ziek wordt van de stress.

Invullen en scoren van de test

De test bestaat uit zeven onderdelen die overeenkomen met verschillende stressveroorzakers. Na het invullen van een testonderdeel kun je via de scorelijst jouw score per onderdeel berekenen.
En daarmee heb je meteen inzicht of en in welke mate de stressveroorzaker in jouw leven een rol speelt.

Klik hier voor de stresstest

Bereken per stressfactor je score

  • 6 of hoger Deze stressveroorzaker speelt bij jou een (grote) rol. Dit vraagt om een anti stress actie!
  • van 4 – 6 Deze stressveroorzaker kan een rol spelen, zeker in combinatie met andere stressveroorzakers. Het is goed om dit voor jezelf eens na te gaan.
  • van 0 – 3 Deze stressveroorzaker speelt waarschijnlijk geen (grote) rol.

In 2019 zijn 2 trainingen van 6 bijeenkomsten aangeboden.

Deze ANTI-STRESS TRAINING werd verzorgd door fysiotherapeut Monique Uneken en psycholoog/mindfulness trainster Ron Julia Root.

We combineren de oefeningen uit de mindfulness training met bewust actief bewegen en eenvoudige liggende en zittende oefeningen uit de yoga. Deze oefeningen brengen diepe ontspanning en bevorderen lichamelijk herstel. Alle oefeningen worden aangepast aan je eigen mogelijkheden. Je hoeft niet lenig te zijn!

In deze training leer je

  • om beter bewust te zijn van je eigen grenzen door bewust actief bewegen.
  • met stressfactoren om te gaan, minder te piekeren en beter te slapen door mindfulness oefeningen.
  • lichamelijk diep te ontspannen door eenvoudige Yin Yoga oefeningen.

Bij voldoende interesse zal er in het najaar van 2020 een nieuwe training Ontspannen en Mindfulness plaatsvinden. Voor informatie en/of vragen kunt u mailen met Monique Uneken; monique@fysioplusdiever.nl of bellen via telefoonummer: 0521-593484

FysioPlus Diever
Verzenden via WhatsApp