Nieuwsbrief

Nieuwsbrief oktober 2017

 

BEREIKBAARHEID
Voor het maken, verzetten of afzeggen van een afspraak kunt u ons het beste in de ochtenduren bellen. Tussen 8.30 en 12.00 uur is er in principe altijd iemand op kantoor. Buiten deze tijden kunnen wij dat niet altijd garanderen i.v.m. behandelingen.

MCD-RUN 2017
Afgelopen zondag 1 oktober vond de jaarlijkse MCD Run in Dwingeloo weer plaats! Mede door het prachtige weer en een goed gevuld deelnemersveld was het een zeer geslaagde middag. Ons team van Fysioplus is bij de bedrijvenloop (5 kilometer) op de tweede plaats geëindigd. Een prima prestatie! Kijk op onze site www.fysiotherapiediever.nl voor informatie over alle uitslagen en foto’s!

Mocht je nou ook enthousiast zijn geworden na het zien van de MCD run en wil je graag hardlopen? Elke maandagavond wordt er onder begeleiding van fysiotherapeute Monique Uneken getraind met een loopgroep. Neem voor meer informatie contact op met de praktijk of stuur een mailtje naar info@fysioplusdiever.nl. Een keer vrijblijvend meetrainen mag altijd!

 

 

CURSUSSEN

Even een kleine update van cursussen waar onze fysiotherapeuten mee bezig zijn:


Derk-Jan: Verdieping in draaiduizeligheid afgekort BPPD. BPPD is een aandoening van het evenwichtsorgaan welke steeds beter en sneller behandeld kan worden. Verschillende onderzoeken en maneuvers worden uitgevoerd door de fysiotherapeut om een zo effectief mogelijk resultaat te krijgen.

 

Maaike gaat in 2018 starten met de aanvullende cursus fysiotherapie en ontwikkelingsstoornissen bij kinderen van 0-2 jaar. Hierin komen de meest voorkomende problemen in vroegbehandeling en vroegbegeleiding van deze doelgroep aan de orde.

 

Stephan en Monique zijn na een nascholing over voetbalblessures op de KNVB Campus in Zeist met de nieuwste inzichten in de sport medische begeleiding voor wat betreft innovatieve behandelmethoden om spelers sneller en sterker te laten herstellen huiswaarts gekeerd. Jaarlijks ontstaan er op de velden duizenden blessures. De meest voorkomende hierin zijn: enkel, knie, hamstring, achillespees en heup/liesklachten.  

 

Stephan heeft de cursus dry needling  gevolgd afgelopen maanden. Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Dry needling is anders dan acupuntuur.

Bij dry needling gebruikt de fysiotherapeut meestal één naald, waarmee hij kortdurend de spier prikkelt. Hij prikt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’. Het is dus geen ‘energiebehandeling’.

Monique heeft de cursus over pijneducatie gevolgd. Bij Fysioplus behandelen we jongeren met chronische pijn of vermoeidheidsklachten, ook wel SOLK genoemd: Somatische Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Bij deze jongeren staan lichamelijke beperkingen, als gevolg van pijn of vermoeidheid aan spieren of gewrichten, op de voorgrond. Een arts (bijvoorbeeld huisarts, kinderarts, neuroloog of orthopedisch chirurg) heeft de benodigde onderzoeken al laten uitvoeren en vastgesteld dat er sprake is van chronische pijn of vermoeidheid. Uitleg over chronische pijn is erg belangrijk in het behalen van resultaten tijdens de behandeling van deze klachten. En in het actief weer kunnen meedoen!

 

Samantha is bezig met haar master Manuele therapie.