Fitkids


Fitkids is een fitness- en oefenprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Het programma staat onder leiding van kinderfysiotherapeuten Monique en Maaike. De meeste kinderen blijven een half jaar tot maximaal een jaar in Fitkids en gaan daarna sporten bij een club of vereniging.

Fitkids is voor kinderen van 6 – 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Bijvoorbeeld kinderen met astma, diabetes, een aangeboren hartafwijking, cystic fibrosis of jeugdreuma, maar ook voor kinderen met een motorische achterstand, autisme of het downsyndroom. Natuurlijk kunt je ook meedoen als je in een rolstoel zit.

Hoe kom je bij Fitkids terecht?

De huisarts, specialist, kinderarts of kinderfysiotherapeut kan u adviseren om naar Fitkids te gaan.

Wordt Fitkids vergoed door de verzekeraar?

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt Fitkids. U hebt dan wel een verwijzing van de kinderarts of andere specialist nodig.

Fitkidslessen

Nadat de intake heeft plaatsgevonden starten de Fitskidslessen. Deze lessen worden gegeven door Monique Uneken of Maaike Noeverman. Tijdens de lessen wordt er zowel individueel, op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden er allerlei soorten sport en spel gedaan.

Aanmelden:

U kunt uw kind aanmelden door een e-mail te sturen naar info@fysioplusdiever.nl of telefonisch contact opnemen met 0521 – 593484. Of u kunt natuurlijk ook langs komen!

FysioPlus Diever
Verzenden via WhatsApp