COPD & Diabetes sportgroep

COPD

Door COPD is ademhalen voor u moeilijker geworden. Elke ademhaling kost u energie. Dat is vaak frustrerend. Bewegen is voor u vaak een hele uitdaging. Het kost u meer moeite dan iemand zonder longklachten. Toch is het erg belangrijk dat u met COPD voldoende beweegt. U traint uw spieren en u krijgt een betere conditie. Zo bent u minder snel moe en herstelt u sneller van bijvoorbeeld griep.

Wat zijn de voordelen van bewegen met COPD:

Voldoende bewegen biedt u veel voordelen:
Uw klachten kunnen er door afnemen;
Uw conditie wordt beter;
U bent minder snel benauwd;
Uw dagelijkse bezigheden gaan makkelijker;
U krijgt meer energie etc.

Hoe/ Wie/ Wat/ Wanneer?

De training duurt 60 minuten, waarbij de opbouw elke keer gelijk is, maar de invulling elke keer wisselt. Er wordt begonnen met een cardiotraining, gevolgd door specifieke krachttraining en er wordt afgesloten met ontspannings- ademhalingsoefeningen. De training zal plaats vinden op dinsdagmiddag van 13.00 – 14.00 uur.

Kosten

Voor actuele abonnement tarieven bel ons vrijblijvend (0521-593484) of loop bij ons binnen aan de Raadhuislaan 6 te Diever.

Bewegen met een therapeut/kosten

Vindt u het prettig om onder begeleiding van een therapeut te bewegen? Uw arts kan u doorverwijzen. Fysiotherapie/ beweegprogramma wordt meestal vergoed uit uw aanvullende verzekering. Overleg met uw therapeut.

Wat kunt u verwachten van uw fysiotherapeut

Met de fysiotherapeut stelt u een trainingsprogramma op dat past bij wat u kunt. Een programma bewegen met COPD bestaat bijvoorbeeld uit:
– Algemene conditietraining: bijvoorbeeld wandelen of fietsen.
– Krachttraining: bijvoorbeeld met gewichten of elastieken.

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@fysioplusdiever.nl of u kunt zich telefonisch aanmelden door contact op te nemen met 0521 – 593484.  U kunt natuurlijk ook vrijblijvend binnenlopen.

Diabetes

Sporten verbetert de werking van insuline in uw lichaam en zorgt voor gezondere bloedglucosewaarden. Door sport verkleint u ook de kans op ziekten, die diabetespatiënten vaak treffen, zoals nieraandoeningen, oogafwijkingen en een hartinfarct.

Sporten!

Sporten werkt dubbel gunstig voor diabetici. Allereerst reguleert sport de bloedsuiker, waardoor het gemakkelijker is om een normaal leven te leiden met diabetes. Ook zorgt regelmatig bewegen ervoor dat het vetpercentage vermindert. Ook hierdoor wordt controle op de bloedsuiker gemakkelijker. Sporten kan nooit de insuline-injecties vervangen en is dus geen geneesmiddel voor diabetes. Wel helpt het om de ziekte verstandig te controleren. Teveel sport is niet verstandig, omdat hierdoor het bloedsuikergehalte te laag kan worden. Dit wordt ook wel hypoglycemie genoemd. Hierdoor kan men duizelig worden en zelfs flauwvallen.

Wat zijn de voordelen van bewegen met Diabetes:

– Suiker (glucose) wordt gemakkelijker uit het bloed gehaald en de bloedsuikerspiegel daalt.
– Vetten worden verbrand: handig om gewicht te verliezen of om op gewicht te blijven.
– Spieren worden sterker en botten worden steviger.
– U voelt zich fitter en minder moe, en het helpt tegen stress.
– Het is goed voor de bloeddruk, hart en bloedvaten.

Hoe/ Wie/ Wat/ Wanneer?

De training duurt 60 minuten, waarbij de opbouw elke keer gelijk is, maar de invulling elke keer wisselt. Er wordt begonnen met een cardiotraining, gevolgd door specifieke krachttraining. De training zal plaats vinden op dinsdagmiddag van 13.00 – 14.00 uur.

Kosten

Voor actuele abonnement tarieven bel ons vrijblijvend (0521-593484) of loop bij ons binnen aan de Raadhuislaan 6 te Diever.

Bewegen met een therapeut/kosten

Vindt u het prettig om onder begeleiding van een therapeut te bewegen? Uw arts kan u doorverwijzen. Fysiotherapie wordt meestal vergoed uit uw aanvullende verzekering. Overleg met uw therapeut.

Wat kunt u verwachten van uw fysiotherapeut

Met de fysiotherapeut stelt u een trainingsprogramma op dat past bij wat u kunt. Een programma bewegen met Diabetes bestaat bijvoorbeeld uit:
– Algemene conditietraining: bijvoorbeeld wandelen of fietsen.
– Krachttraining: bijvoorbeeld met gewichten of elastieken.

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@fysioplusdiever.nl of u kunt zich telefonisch aanmelden door contact op te nemen met 0521 – 593484.